شیره

شیره ها ، مایعاتی خوراکی هستند که از عصاره میوه ها بدست می آیند.

شیره ها عمدتاً طعم شیرینی دارند و از میوه های رسیده تولید می شوند. از انواع شیره می توان به شیره خرما ، شیره انگور ، شیره انجیر و شیره توت اشاره کرد.

نحوه تولید شیره ها ، بسیار شبیه نحوه تولید رب ها است. تفاوت شیره و رب در تراکم و درشتی ذرات است که تراکم و درشتی ذرات در مایعی که به شیره تبدیل می شود بسیار کمتر است.

برای تولید شیره ، راه های زیادی هست اما متداول ترین راه برای به دست آوردن شیره خوراکی یک میوه ، سه راه است که همگی به تغلیظ آب میوه منجر می شوند. برای این کار ، آب میوه را روی حرارت ملایم قرار می دهند تا آب آن بخار شود و کم کم مایعی غلیظ به دست آید که همان شیره است.

دو روش گرفتن آب میوه وجود دارد : در روش اول ، آب میوه ی تازه گرفته شده و طی فرایند پخت و تغلیظ به شیره تبدیل می شود.

در روش دوم که به دوشاب نیز معروف است ، میوه را به وسیله ی یک حلال می پزند و آب میوه ی پخته شده و نرم شده را می گیرند و همانند روش قبلی ، مراحل تغلیظ را طی کرده و شیره (یا دوشاب که مختص این روش است) آن را استخراج می کنند.

از خصوصیات دیگر مواد غذایی بدانید :

سرکه
نمک
شکلات صبحانه
برنج
شکر
لبنيات
آرد
عسل
روغن
عرق
چای
جو
گندم
خلال
قهوه
کره
مربا
قند
پودر
دمنوش
ترشی
حبوبات
ادويه

این محتوا مربوط به بخش آشنایی با مواد غذایی مجله‌ی سبز افروز است.

به بالای صفحه بردن