رب

رب ، آب تغیلظ شده ی میوه یا پخته شده ی آن است. از رب برای تهیه ی غذاها و خوراکی های مختلف استفاده می کنند.

رب ها را با گوجه فرنگی می شناسیم اما رب را با انواع میوه ها می سازند. برای رب کردن میوه هایی انتخاب می شوند که درشت ، سالم و خوش رنگ باشند.

میوه هایی که قرارا است رب شوند باید کاملا رسیده باشند و حالت گوشتی و آبدار داشته باشند. روش تهیه ی رب برای هر میوه متفاوت است ، اما به طور کلی برای تهیه رب ها ، ابتدا میوه را پوست کنده و دانه ها آن را جدا می کنند.

در در مرحله ی بعد بعضی از میوه ها را باید خیساند و برخی میوه‌جات هم نیازی به این کار ندارند ؛ پس از این مرحله برای تهیه ی ماده اولیه ی رب ، چندین روش وجود دارد.

از انواع روش های تهیه رب می توان به سه روش زیر اشاره کرد :

فرآوری رب از آب میوه

1- در این روش ، آب میوه را می گیرند و بصورت صاف شده یا نشده آن را می جوشانند و روی شعله با حرارت کم قرار می دهند تا غلیظ شده و فرم رب به خودش بگیرد و آماده مصرف شود. برای اینکه بعضی از میوه ها نسبتا حالت خشکی دارند ، قبل از آبگیری آنها را برای چند ساعت در آب قرار می دهند تا نرم شوند سپس می توان برای رب شدن روی آنها حساب کرد.

رب آفتابی

2- در این روش از آفتاب برای تهیه ی رب استفاده می کنند (این روش سنتی است و برای همه ی میوه ها کاربرد ندارد) و پس از له شدن میوه ها ، پوست آنها را جدا کرده و به وسیله ی رنده کردن یا کوبیدن آنها ، رب تشکیل می شود.

تولید رب به سبک معروف

3- در این روش از تولید رب ، ابتدا میوه ها را شسته و پوست آنها را جدا می کنند و در مرحله ی بعدی آنها را خرد یا رنده میکنند و به در حرارت (غیر مستقیم) ، در درجه بالا میپزند تا کاملا له شوند و فرم نسبتاً یکدستی پیدا کنند و سپس به آن کمی آب و نمک اضافه کرده و پس از تکمیل مراحل پخت رب ، به وسیله ی آب این رب غلیظ را رقیق می کنند و دوباره حرارت می دهند تا ربی صاف و یکدست و نرم بدست آید.

مواد اولیه و غذاهایتان را بشناسید :

آرد
گندم
شیره خرما
دمنوش
قهوه
لبنيات
عسل
قند
خلال
شکر
عرق
کره
مربا
ادويه
حبوبات
جو
برنج
ترشی
سرکه
پودر
چای
روغن
شکلات صبحانه

این محتوا مربوط به بخش آشنایی با مواد غذایی مجله‌ی سبز افروز است.

به بالای صفحه بردن

Designed by MihanSeo