گردو

مغز گردو ، یک فراوری از میوه ی درخت گردو است. درخت گردو از گیاهان با ارزش شمال و به طور کلی مرکز ایران است (البته گردو در مناطقی همچون بخش هایی از جنوب رشته کوه زاگرس نیز یافت می شود).

جایگاه ایران در تولید گردو

ایران دومین تولید کننده گردو در جهان است و این نشانه ی جایگاه گردو در میان ایرانیان می باشد. گردو درختی است که در هوای سرد می روید و با گرما سازگار نیست اما نسبت به هوای بسیار سرد (خصوصاً پس از رویش برگها و خواب زمستانی) سرما عاملی تخریب کننده برای گردو است.

پوست گردو

میوه درخت گردو ، یک میوه دو نیمه ای ، به رنگ سبز است که با پوستی نسبتاً سخت و محکم پوشانده شده است. مزه این پوست سبز بسیار تلخ است و پوست کندن آن با دست ، سبب رنگ گرفتن دست ها می شود که به سادگی تمیز نمی شوند.

در زیر پوست سبز گردوی تازه ، پوستی بسیار سخت تر و چوبی وجود دارد. این پوست سخت گردو ، از مغز گردو محافظت می کند. اما گردو ها انواع زیادی دارند که معمولا بر اساس همین نوع پوست چوبی شناخته می شوند ، مانند بادام ها و پسته ها ، نوعی گردو وجود دارد که به دلیل پوست نارک و شکننده اش به گردوی پوست کاغذی معروف است.

مغز گردو

مغز گردو از آجیل های بسیار معروف است. همچنین مغز گردو یک مکمل غذایی با ارزش غذایی بالا است که سرشار از پروئین ، کلسیم ، آهن ، سدیم ، پتاسیم و انواع ویتامین های گروه آ ، ب و ث است و شامل موادی است که برای بدن بسیار مفید و حائز اهمیت هستند.

آجیل های دیگری که شاید بشناسید :

بادام زمينی
تخمه
نخودچی
فندق

این محتوا مربوط به بخش آشنایی با مواد غذایی مجله‌ی سبز افروز است.

به بالای صفحه بردن

Designed by MihanSeo