پخت شیرینی پسته ای

طرز تهیه شیرینی پسته ای

شیرینی پسته ای یکی از محبوب ترین شیرینی های ایرانی برای مدت زمان طولانی است. طعم و بوی آن بسیار خوب است و به دلیل وجود پسته دارای رنگ سبز زیبایی است. بافت این شیرینی توخالی ، شکننده و در دهان ذوب می شود. برای ایجاد اشکال زیبا برای این چیز شیرین می توانید از انواع برش های طرح دار استفاده کنید.

این شیرینی به دلیل زیبایی خارق العاده ، طعم فوق العاده و ماندگاری بالا برای شیرینی های نوروزی و سایر مناسبت ها و مهمانی ها بسیار مناسب است. برای یادگیری طرز تهیه شیرینی پسته با ما در بخش آشپزی وب‌سایت سبز افروز همراه شوید.

مواد لازم برای طبخ شیرینی های پسته ای

100 گرم پودر پسته
پودر قند 60 گرم
100 گرم آرد شیرینی سفید
روغن مایع 60 گرم
مربای پودر هل 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه شیرینی پسته

1-برای شروع ، پودر پسته را در یک ظرف ریخته ، پودر هل را اضافه کرده و مخلوط می کنند و پودر قند را از طریق ظرف الک می کنند.

2-با بقیه مواد مخلوط کنید ، سپس روغن مایع را به مواد اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید. در آخر آرد را کم کم داخل مواد الک کنید.

3-و ، تا آنجا که ممکن است با قاشق مخلوط کنید و وقتی خمیر کمی سفت شد و دیگر نمی توان با قاشق آن را هم زد ، با دست مخلوط کنید.

مقدار آرد استفاده شده معلوم نیست و بسته به نوع آرد (زیرا آردهای مختلف مقادیر مختلفی را به خود جذب می كنند) ، یعنی ممکن است همه ی آرد یا نیمی از آن استفاده شود ؛ در صورت بدست آوردن خمیر نچسب كه به دست تمیز خوب نچسبد ، از آن استفاده کنید.

نکته مهم در تهیه شیرینی پسته ای :

پسته نوعی دانه چرب است ، بنابراین آنها را خیلی زیاد با قاشق یا دست مخلوط نکنید زیرا در روغن می ریزند و کمتر شیرین و بیشتر چرب می شوند.

(من از رنگ غذایی در شیرینی استفاده نکردم ، اما اگر پودر پسته سبک و شیرینی سبک باشد ، می توانید از ابتدا سبز خوراکی به مواد اضافه کنید) قالب را باز و برش دهید و شیرینی را با برش دلخواه درست کنید. من یک قالب با استفاده از برش الگو درست کردم. با این وجود می توانید از الگوی اندازه کوچکتر با طراحی ساده نیز استفاده کنید.

6-بعد از قالب گرفتن ، شیرینی را با استفاده از پالت یا چاقو برداشته ، در سینی فر که با کاغذ مقاوم در برابر روغن پوشانده شده قرار دهید و در فر از قبل گرم شده با 170 درجه سانتیگراد برای حدود 10 تا 1/4 بپزید. دمای مناسب فر متفاوت است و به اندازه و ضخامت شیرینی بستگی دارند.

این شیرینی نباید تغییر رنگ یابد ، بنابراین آن را نزدیک اجاق گاز قرار دهید و همیشه بررسی کنید که پایین شیرینی کمی طلایی شده و بعد آن را از فر خارج کنید.

بعد از بیرون آوردن از فر تا زمانی که کاملاً سرد شود ، آن را حرکت ندهید و لمس نکنید زیرا بسیار شکننده است و خرد می شود.

شیرینی ها را می توان پس از خنک شدن از کاغذ مقاوم در برابر روغن جدا کرد و در ظرف دربسته ای ذخیره کرد.

اگر از کاتر ساده برای قالب گیری شیرینی استفاده کردید ، از روش بن ماری شکلات سفید را ذوب کرده و درون قیف بریزید ، در آن قسمت برای زیباتر نشان دادن آن ، قیف شکلات را روی شیرینی گرفته و با عقب و جلو رفتن روی آن بپاشید و سپس پسته های خرد شده را بریزید.

از تابش مستقیم نور خورشید خودداری کنید و از تغییر رنگ یا محو شدن آن خودداری کنید.

این دسر بسیار خوشمزه است ، پس لطفا آن را درست کنید و لذت ببرید.

نکاتی در مورد تهیه شیرینی پسته ای خانگی:

مهمترین نکته در طعم و رایحه این شیرینی استفاده از پودر خالص پسته و پودر هل تازه است.

برای تهیه ی پسته می توانید خودتان زحمتش را تقبل کنید یا از پود های باکیفیت بیرون استفاده کنید. فرقی ندارد. برای این کار پوست سفت پسته ها را بردارید ، آجیل ها را در یک کاسه بریزید و کاسه پسته را با آب جوش پر کنید. بگذارید چند دقیقه بماند و سپس بشویید. سپس پسته ها را به راحتی پوست بگیرید.

مغزهای پوست کنده را روی یک سینی پهن کرده و برای خشک شدن کامل کنار بگذارید اما آنها را در معرض نور آفتاب قرار ندهید زیرا پسته ها کمرنگ می شوند. وقتی پسته کاملا خشک شد ، آنها را در آسیاب بریزید و خرد کنید ، اما توجه داشته باشید که پسته نوعی دانه چرب است.

باید مراقب باشید روغنی نشود و آن را به صورت پودر نگه دارید. برای این کار پسته ها را داخل دستگاه قرار ندهید و هر بار مقدار کمی آن را آسیاب کنید. همچنین دستگاه را روی دور تند قرار ندهید ، زیرا اصطکاک دستگاه باعث می وشد پسته روغن تولید کند. میتوانید برای تهیه آسانتر دستگاه را خاموش روشن کنیدید تا پسته ها پودر شوند

برای دادن عطر و بوی شیرینی ، هل سبز (هل در دو نوع سبز و سفید موجود است که در تولید شیرینی ها از نوع سبز استفاده می شود) را چندین بار خرد کرده و از صافی خوب برای استفاده از شیرینی رد کنید. توصیه می شود. .. از آن نهایت استفاده را ببرید و طعم شیرینی به آن ببخشید ، باید کاملاً تازه و خالص باشد.

مقدار آرد موجود در این شیرینی محدود است و اگر بیش از حد باشد ، سفت و ترک خورده می شود و در نتیجه بی کیفیت می شود. آرد کم باعث می شود شکلات شیرینی ها از بین برود. اگر مبتدی هستید و نمی توانید از آرد به درستی استفاده کنید ، دقت کنید تا مواد و تلاش شما هدر نرود. وقتی خمیر آماده شد ، یک یا دو شیرینی قالب بزنید ، در فر بپزید ، نتایج را بررسی کنید ، سپس بقیه شیرینی ها را قالب بزنید و آماده کنید.
برای این شیرینی توصیه می شود از یک سینی سبک استفاده کنید و نه از خود سینی فر ، زیرا سینی های تیره رنگ شیرینی را خیلی سریع تغییر می دهند.

14 دیدگاه دربارهٔ «طرز تهیه شیرینی پسته ای»

  1. سلام. خسته نباشید بهتون میگم از بابت همچین آموزش واقعا نابی 🙂
    توی شیرینی پسته ای واقعاً هل خیلی طعم خوبی بهش میده و تازه بعد از اضافه کردن هل به مواد شیرینی پسته ای ، شیرینیمون واقعاً عطر می گیره و مزه اصلی خودشو پیدا میکنه. راستی میشه از گلاب برای بهتر کردن عطر شیرینیای پسته ای استفاده کرد؟ با برس کمی روی شیرینی ها گلاب بزنیم به نظر شما خوب میشه؟

    1. سلام
      خواهش میکنم
      بله واقعاً خیلی در شکل گیری عطر و طعم واقعی شیرینی پسته ای تاثیر گذار است
      بله اگر مقدار کمی استفاده بشه میتونه طعم بهتری به شیرینی بده اما اگر از یه حدی بگذره ممکنه به طعم اصلی شیرینی آسیب بزنه و طعم متفاوتی رو ایجاد کنه پس با احتیاط استفاده کنید
      با آرزوی موفقیت

  2. سلام. خسته نباشید. بسیار متن خوب و جامعی در زمینه پخت کیک پسته ای نوشتید. خیلی ممنون از آموزش خوبتون. نکاتی که برای پخت نوشته بودید هم بسیار عالی بود و برای تازه کارهایی که تازه میخان شروع کنن به کیک پزی و شیرینی پزی ، بسیار کارگشا هست که شما هم با دست و دل بازی بسیاری که داشتید همه نکات طبخ شیرینی پسته ای رو تمام و کمال گفتید منم همه رو نکته برداری کردم و حواسم بود. ممنون از زحماتتون

    1. سلام
      خیلی ممنون
      خواهش میکنم. بله یادداشت های سرآشپز و همینطور نکات پخت شیرینی پسته ای برای این قرار داده شده که شما در تهیه و ترکیب موا اولیه و پخت اشتباهی نداشته باشید و از غذاهایی که درست می کنید لذت ببرید

  3. خیلی ممنون این آموزشتون عالی و کاربردی بود. من سه بار تا حالا درست کردم هر سه بار مجبور شدم بیام توی صفحه ی آموزش و قسمت یادداشت های سرآشپز رو بخونم اینقدر که کاربرد داشت و دقیق نوشته شده بود. ممنون که این نکات خوب رو توی آموزش هاتون به اشتراک می گذارید

    1. سلام و درود .. نوش جان خیلی ممنون که به سایت من سر زدید خیلی خوشحال میشم وقتی میبینم نوشته هام دیده میشن و دیگران هم از این خوراکی ها لذت میبرن / امیدوارم همیشه شادمان باشید/
      نوشیدنی مجاز البته 😀

  4. سلام خسته نباشید..
    با تشکر
    مطالب تون خیلی خوب و مفید هستند- توضیحات کامل و دقیقی که درباره این شیرینی گفتین رو توو خونه انجام دادیم و برای اولین بار شیرینی خوشمزه ای شد- برای بچه ها کمی شکلات های تزیینی هم اضافه کردم که رنگارنگ بشه.. دست شما درد نکنه.

    1. نوش جان ..خیلی لطف کردید و باعث خوشحالیه که پیج ما رو دنبال می کنید..نوش جان
      امیدوارم همیشه فضای خانه شما غرق در شادی باشه
      میتونید از مغزهای و شیرینی های چیپسی و .. برای تزیین و زیباسازی شیرینی هم استفاده کنید.. موفق باشید

  5. سلام. خیلی ممنون از اینکه با انتشار اطلاعات مفید و خوب به آشپز های جوان کمک می کنید و نشر علم می کنید. این آموزش شما هم خیلی خوب بود منتظر مقالات جدیدتون هستیم لطفاً هرچه سریع تر مقاله های آشپزی جدید و خوب منتشر کنید. با تشکر

    1. سلام
      خواهش میکنم این لطف شما رو می رسونه
      خیلی خوبه که تونستیم رضایت شما رو به دست بیاریم
      حتماٌ در نظر داریم که به زودی زود آموزش های خوب و دست اول رو توی بخش آشپزی سایت منتشر کنیم
      موفق باشید

  6. سلام واقعا لذت بردم از این شیرینی. میتونم بگم یکی از خوشرنگ ترین خوراکی هایی بود که خوردم. تنها یه اشکال داشتم و اون اینه که فکرمیکنم باید بجای روغن کره اضافه میکردم تا فرم بهتری بگیره.درست میگم؟
    اگه بجای مارگارین از کره حیوانی هم استفا ه بشه بهتره.
    نظر شما چیه؟

    1. درود بر شما.. نوش جان و سپاس از اینکه به سایت من سر زدید.. افزودن هر روغنی باعث به وجود اومدن مزه جدیدی در کیک میشه ..روغن های حیوانی یا مارگارین غلظت بیشتری دارن و شاید برای بدن مناسب نیستن.. ولی روغن زیتون و روغن های گیاهی رو به این دلیل انتخاب میکنم که سبک تر هشتن ولی هر کسی با توجه به علاقه خودش میتونه روغن دلخواه خودش رو به شیرینی اضافه کنه.. برای تزیین شیرینی هم مواد مختلفی میشه بکار برد. شپاس از همراهی شما

پاسخ دادن به دراور لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن

Designed by MihanSeo